“Кайсерован врат Тракия“ е публикуван в Официалния вестник на ЕС от 05.12.2015 г., с Регламент 2015/2257 от 04.12.2015 г..
Съгласно Регламента под наименованието на продукта, ще се изписва “приготвен в съответствие традициите на България“.
Кайсерован врат „Тракия” е деликатес, който се радва на голям потребителски интерес. Приготвя се от прясно обезкостено месо от свински врат. Пресова се неколкократно по време на сушенето и се намазва с кайсерова смес от натурални подправки и бяло вино. Има продълговато цилиндрична, сплескана форма. Повърхността е покрита с кайсерова смес с кафяво-червен цвят, добре подсушена, с изразена кора. Има характерен, приятен, умерено солен вкус, с изразен аромат на вложените подправки – червен пипер, чимен, чесън, бяло вино.